Discussie bij parkeermanoeuvre loopt uit de hand: fietser zwaar aangepakt door automobilist en passagier

Discussie bij parkeermanoeuvre loopt uit de hand: fietser zwaar aangepakt door automobilist en passagier

Oscar kreeg rake klappen te verwerken. Foto: if

Brussel -

Aan de Adolphe Maxlaan in Brussel is vrijdagnamiddag een fietser het slachtoffer geworden van een ernstig geval van verkeersagressie. De man kreeg het aan de stok met een automobilist en diens passagier. Resultaat: twee gebroken tanden en een dik blauw oog.

De fietser, Oscar Tigchelhoff, deelt zijn versie van het verhaal op Facebook. Daar wordt het ondertussen al druk gedeeld. De man was vrijdagnamiddag aan het fietsen op de Adolphe Maxlaan in Brussel toen hij halt moest houden voor een automobilist die achteruit uit een parkeerplaats reed en hem niet had opgemerkt.

“Ik stopte netjes, want ik ken deze problematische route en de gevaren er van”, vertelt Oscar. “Ik liet de wagen voorgaan. Hij stond al dwars over het fietspad. Toch beviel de bestuurder iets niet. Hij deed het raam open, begon te schreeuwen en te schelden dat ik hem wel voorrang moest geven. Ik gaf aan dat hij mocht gaan, maar hij werd agressiever en gooide een fles water naar me.”

Gebroken tanden

Het incident ontspoorde vervolgens volledig. “Ik dacht dat de passagier ging uitstappen, dus ik hield mijn voet voor zijn deur. Dat was fout, want ik raakte de wagen daarbij. Gevolg: beide heren stapten uit. De ene trok me van mijn fiets, de andere sloeg me hard in mijn gezicht. Na wat geschreeuw nog een tweede keer.”

Omstanders belden de hulpdiensten en de fietser werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij liep geen breuken op, maar houdt wel een dik blauw oog en twee gebroken tanden over aan de confrontatie.

Daders geïdentificeerd

Een dag later diende Oscar ook een klacht in. Hij beschikte over de nummerplaat van de wagen. “Er is vrijdag inderdaad ook al een proces-verbaal opgesteld”, zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie. “Alle partijen, dus ook de daders, en getuigen zijn geïdentificeerd.”

Corrigeer

MEER NIEUWS