Drie doden bij lawines in Zwitserland

Drie doden bij lawines in Zwitserland

Foto: REUTERS

Zwitersland heeft af te rekenen met hevige sneeuwval. De grote hoeveelheid verse sneeuw kostte dit weekend al drie mensen het leven. In Klosters, in het kanton Graubünden kwam een 53-jarige Zwitsers bij een lawine onder de sneeuw terecht, zo meldt de politie zondag. In Stoos in het centrale kanton Schwyz liet een 49-jarige skiër het leven bij een lawine. Ook in Engelberg in het kanton Obwalden kwam een persoon om het leven die door de sneeuw verrast was.

In Engelberg, in het centrum van het land, raakte een andere wintersport zwaargewond en een derde kwam met de schrik vrij.

Sinds het midden van de week valt de sneeuw met bakken uit de lucht in Zwitserland. Het zou maar eens in de twintig jaar voorvallen dat er zoveel sneeuw valt. In de Alpen is er sprake van 1 tot 2 meter sneeuw.

De sneeuw stuurt ook het openbaar vervoer danig in de war. De hulpdiensten rukten bovendien al honderden keren uit voor gevallen bomen, beschadigde auto’s of geknapte stroomleidingen. Ook zitten vrachtwagens vast in de sneeuw. In kleine dorpen kan de Zwitserse Post geen brieven meer bedelen.

Corrigeer

MEER NIEUWS