Renners BORA-hansgrohe op training aangereden door wagen: “Drie renners naar het ziekenhuis gebracht”

Renners BORA-hansgrohe op training aangereden door wagen: “Drie renners naar het ziekenhuis gebracht”

Foto: Belga

Op een trainingsrit aan het einde van de stage van BORA-hansgrohe in Italië is een wagen ingereden op een groepje renners. Renner Ide Schelling schreef vanavond over het voorval op Strava. Het is nog niet duidelijk welke renners betrokken zijn en of ze verwondingen hebben opgelopen.

Het trainingskamp van BORA-hansgrohe is vandaag in mineur geëindigd. Nadat de renners terugkwam van een trainingsritje besloot een select groepje om nog wat kilometers te malen. De Nederlander Ide Schelling ging niet meer mee en berichtte op Strava over het voorval. “Er was een zware crash met een auto in mijn groepje. Alle jongens kwamen ten val. Ik heb een kleine beschermengel op mijn schouder want ik was een van de renners die beslisten om niet nog een extra half uur te trainen. Ik hoop dat iedereen oké is. Veel meer dan dat weet ik niet.”

Niet veel later stuurde BORA-hansgrohe zelf een tweet de wereld in. “Vandaag tijdens de training waren enkele van onze rijders betrokken bij een ongeval met een auto. Wilco Kelderman, Rüdiger Selig en Andreas Schillinger werden bij bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht. Wilco en Rudi hebben een hersenschudding opgelopen, terwijl Andreas wacht op de resultaten.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.