Bewakingscamera filmt vliegtuig dat recht naar beneden valt, maar piloot heeft goede engelbewaarder

Bewakingscamera filmt vliegtuig dat recht naar beneden valt, maar piloot heeft goede engelbewaarder Video: Reuters

Een bewakingscamera in het Amerikaanse Oyster Bay kon afgelopen zondag toevallig een zware crash filmen. Op de beelden valt te zien hoe een vliegtuig recht naar beneden viel en bijna tegen een leegstaand gebouw botste. De 57-jarige piloot had een zeer goede engelbewaarder: de man raakte zwaargewond, maar zijn toestand is stabiel.

Naast de piloot waren er geen andere personen aan boord van het toestel. Volgens de lokale autoriteiten was de man opgestegen vanop Republic Airport, amper een zestal kilometer verderop. “Plots zag ik vanuit het raam een klein vliegtuig recht naar het huis vliegen”, vertelde lokale inwoner Robbie Gerson. “Het vloog bijna zijwaarts, waardoor ik wist dat er iets mis was. Niet veel later hoorde ik enkele knallen.”

De hulpdiensten moesten de piloot uit het vliegtuig bevrijden, waarna de man meteen werd overgebracht naar het ziekenhuis. Officials van Oyster Bay meldden dat hij inmiddels in stabiele toestand verkeert. De oorzaak van de crash valt te wijten aan motorproblemen, die de piloot net voor de crash had vastgesteld.

bekijk ook

Bestuurder onder invloed “verdwaalt” en rijdt plots op tarmac naast vliegtuig

iPhone overleeft val van 600 meter uit vliegtuigraam en blijft filmen: “Apple moet je betalen voor deze test”

Man klimt op vliegtuigvleugel … om er vervolgens af te donderen

Corrigeer

RECENT NIEUWS

De keuze van de redactie Enkel voor abonnees