Sep Vanmarcke zal zich in Tour “honderd procent inzetten” voor nieuwe team Israel Start Up Nation

Sep Vanmarcke zal zich in Tour “honderd procent inzetten” voor nieuwe team Israel Start Up Nation

Foto: BELGA

Sep Vanmarcke vertoeft momenteel met zijn nieuwe team Israel Start Up Nation op trainingskamp in de buurt van Girona. De kopman voor de klassiekers zal ook zijn steentje moeten bijdragen in de Tour, waarin hij sinds 2018 niet meer aan de start kwam. “Eigenlijk kwam dat al aan bod tijdens de contractbesprekingen”, zegt hij. “De ploeg wil me graag in de Tour en dan ga ik me daar ook honderd procent voor inzetten.”

Vanmarcke reed al vijf keer de Tour de France, maar een echte liefhebber is hij niet. “De ploeg wil me er graag bij en ik weet het nu al, dus dan kan ik me daar ook op voorbereiden. Ik weet dat na het voorjaar de Tour op de planning zal staan en dat ik daar naar toe moet werken en dat zal ik dan ook doen.”

In 2018 stond Vanmarcke Rigoberto Uran bij in de Tour. Met succes, want zonder Vanmarcke was de Colombiaan kopje onder gegaan in de rit naar Roubaix. “Klopt, en ik denk dat ze daarom het nodige vertrouwen in me hebben. Ik heb al een paar keer bewezen dat ik in de Tour van dienst kan zijn. Dit jaar start de Tour in Bretagne en het lijkt erop dat het in de eerste week een paar keer chaos kan zijn met waaieretappes. Dus dan zal ik mijn steentje zeker moeten bijdragen.”

Vanmarcke gaat niet alleen voor de eerste tien gevaarlijke etappes mee naar de Tour. “Als ik start, wil ik ook zeker uitrijden. Ik reed vijf keer de Tour en telkens haalde ik Parijs. Het zit niet in mij om vroegtijdig op te geven.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.