Oostende wint topper van Telenet Giants Antwerp

Oostende wint topper van Telenet Giants Antwerp

Foto: Rudy DECLERCK

Oostende won de topper in de EuroMillons League in eigen midden van Telenet Giants Antwerp. Voor de kustploeg meteen de vijfde zege uit zes partijen. Voor de Sinjoren de tweede nederlaag uit zeven wedstrijden. Voor de Giants ook de tweede nederlaag op een rij tegen Oostende. Volgende week ontmoeten beide ploegen elkaar weer in het kader van de kwartfinales van de Beker van België. Vrijdag in de Lotto Arena en zondag in Oostende.

Via Niels Van den Eynde, Dave Dudzinski en Ibrahima Fall-Faye was de studieronde met drie opeenvolgende bommen voor de Sinjoren: 7-11. De kustploeg herstelde snel het evenwicht en via Pierre-Antoine Gillet en Dusan Djordjevic ging het naar 17-13. In het eerste kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht: 25-24.

Sterlin Gibbs scoorde voor Telenet Giants Antwerp (27-27), maar dat deed ook Keye van der Vuurst voor Oostende. Met twee driepunters zorgde de jonge Nederlandse internationaal voor een eerste kloof: 33-27. Sterling Gibbs en Vincent Kesteloot wilden niet wijken en zorgden diep in het vierde kwart voor 35-36 en een nieuwe Antwerpse voorsprong. Dusan Djordjevic en Pierre-Antoine Gillet stuwden Oostende in de slotfase van de eerste helft evenwel naar een 43-36 bonus halfweg.

De Giants openden het derde schuifje te mak. Balverliezen en een slechte shotselectie gaven Oostende de kans via onder meer Thomas Welsh om verder afstand te nemen: 48-36 en 60-48. Na drie kwarts keken de Antwerpenaars tegen een 61-52 achterstand aan.

In het slotkwart meer Antwerpse verbetenheid. Met de eerste punten van Dennis Donkor ging het naar 61-54, maar de Giants vonden de aansluiting niet. Integendeel pakte met een nieuwe tussenspurt uit (68-54) en de wedstrijd lag met een nog vijf minuten op de wedstrijdklok in een definitieve plooi. De selectie van coach Christophe Beghin acteerde te krampachtig, werkte slecht af en kwam in de slotfase nooit meer in de buurt van Oostende: 71-59 en 77-59. De Sinjoren lieten zich zelfs te eenvoudig naar de slachtbank leiden. Een bijzonder slechte generale repetitie voor de kwartfinale van de Belgische Cup volgende week.

Oostende-Telenet Giants Antwerp 79-64

Oostende: Van der Vuurst 17,Schwartz 0, Troisfontaines 3, Mwema 5, Buysschaert 4 Gilmore 2, Bratanovic 0, Nakic 9, Djordjevic 11, Gillet 16, Welsch 10, Sylla 2

Telenet Giants Antwerp: Branch 4, Gibbs 14, Van den Eynde 5, , Bleijenbergh 6, N. De Ridder 0, Rogiers 0, Kesteloot 11, Dudzinski 7, Faye 13, Donkor 2

Kwarts: 25-24, 20-14, 18-16, 18-12

Corrigeer