Na een week teken van leven van 22 geblokkeerde Chinese mijnwerkers

Na een week teken van leven van 22 geblokkeerde Chinese mijnwerkers

Foto: AP

Reddingswerkers hebben volgens Chinese staatsmedia zondag tekenen van leven van 22 Chinese mijnwerkers ontdekt. De kompels zitten al een week ondergronds vast na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren. De ontploffing op 10 januari heeft de uitgangsladder en het communicatiesysteem ernstig beschadigd, waardoor geen contact mogelijk was met de arbeiders in de mijn bij de stad Qixia in de oostelijke provincie Shandong.

Hulpdiensten boorden een gat in de mijn en hoorden “kloppende geluiden”, aldus staatspersbureau Xinhua. Lokale functionarissen zijn van plan voedsel en telefoonlijnen in de in aanbouw zijnde mijn te laten zakken.

Twee ambtenaren zijn na het ongeluk ontslagen.

Mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slechte staat van dienst heeft op het gebied van veiligheid en de voorschriften vaak slecht worden gehandhaafd.

In december stierven 23 mijnwerkers nadat ze vastzaten in een mijn in de zuidwestelijke stad Chongqing. Enkele maanden daarvoor kwamen 16 anderen om door koolmonoxidevergiftiging nadat ze ondergronds waren vast komen te zitten in een andere kolenmijn in de stad.

Corrigeer

MEER NIEUWS