Mondmasker moet niet meer vanaf 12 jaar in Gent, maar vanaf 13 jaar

Mondmasker moet niet meer vanaf 12 jaar in Gent, maar vanaf 13 jaar

Archieffoto. Foto: Raymond Lemmens

Gent -

Een mondmasker dragen zal binnenkort in centrum-Gent niet meer vanaf twaalf jaar, maar vanaf dertien jaar verplicht zijn. De regels worden aangepast, na een “onaangekondigde en enigszins verrassende” aanpassing van bovenaf.

“Eenieder is vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht om bestendig de mond en de neus te bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof.” Zo staat het al maanden in het politiereglement van de Stad Gent over de mondmaskerplicht in de binnenstad.

Dat wordt nu aangepast, naar 13 jaar. Een “enigszins verrassende” wijziging, zo klinkt het in documenten voor de gemeenteraad van januari in Gent.

“Door het ministerieel besluit van 28 oktober werd de leeftijdsgrens voor het verplicht dragen van een mondmasker gewijzigd. Voortaan dienen kinderen tot en met de leeftijd van 12 jaar geen mondmasker te dragen, waar dit voordien vanaf de leeftijd van 12 jaar verplicht was.”

“In antwoord op een vraag tot verduidelijking die door de Stad Gent aan het NCCN (Nationaal Crisisicentrum, nvdr.) werd gesteld omtrent deze, onaangekondigde en enigszins verrassende, wijziging heeft die laatste bevestigd dat ‘de mondmaskerplicht geldt dus voor kinderen vanaf 13 jaar’.”

Zodra de gemeenteraad het nieuwe politiereglement goedkeurt, over twee weken, zal het in werking treden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio