Hernan Losada trekt voor drie jaar naar Amerikaanse DC United en wil twee assistenten meenemen

Hernan Losada trekt voor drie jaar naar Amerikaanse DC United en wil twee assistenten meenemen

Foto: BELGA

Beerschot moet op zoek naar een nieuwe trainer. Hernan Losada trekt immers naar het Amerikaanse DC United. Losada had nog een contract van drie jaar bij de promovendus, maar kiest nu voor een nieuw avontuur in de MLS. Bij DC United zal Losada een contract ondertekenen voor drie seizoenen. Hij bracht Beerschot deze ochtend op de hoogte van zijn overstap. In zijn spoor zou Losada graag assistent Will Still en ‘Head of Performance’ Pieter Jacobs meenemen. Zij twijfelen echter nog.

Als een donderslag bij heldere hemel komt het nieuws over het vertrek van Losada niet. De Argentijn werd eerder deze week immers al geciteerd als grootste kandidaat bij viervoudig MLS-kampioen DC United. De timing waarop dat nieuws naar buiten komt is dat wel, want later vandaag speelt Beerschot in eigen huis nog tegen Club Brugge. Voor de wedstrijd wilde de trainer dan ook nog niet reageren op het nieuws. “De timing is inderdaad ongelukkig, dus ik stel voor dat we het er na de match over hebben”, klonkt het.

DC United is al sinds oktober naarstig op zoek naar een opvolger voor Ben Olsen, die liefst tien jaar hoofdtrainer was bij de club uit Washington DC. Volgens de lokale krant The Washington Post waren er op een gegeven moment 25 kandidaten, waarvan Losada de eerste keuze was.

Sinds de start van de Major League Soccer in 1996 is DC United een van de meest succesvolle clubs in Noord-Amerika. Alleen Los Angeles Galaxay (5) veroverde in die periode meer MLS-titels dan United (4). Tot voor kort had het nog ene Wayne Rooney onder contract staan.

Hernan Losada trekt voor drie jaar naar Amerikaanse DC United en wil twee assistenten meenemen
Foto: USA TODAY Sports
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.