Horrorhuis van Dutroux in Marcinelle nog steeds verlaten: de sloop zou beginnen, maar de vergunning is niet eens aangevraagd

In 2019 drongen enkele vloggers binnen in het huis van Dutroux en filmden de afgrijselijke kelder

Het huis van Marc Dutroux in Marcinelle staat al jaren op de lijst om afgebroken te worden. In 2009 kreeg de stad Charleroi de toelating om het huis van Dutroux te onteigenen om er een park van te maken. De sloop zou beginnen in het eerste kwartaal van 2021, maar nu blijkt dat de vergunning nog steeds niet is aangevraagd.

Met een budget rond 950.000 euro wil de stad de plek omtoveren in een plaats van ‘ontmoeting’ en ‘contemplatie’. Daarvoor gaat het gebouw tegen de grond waarin Dutroux zijn beruchte kelder had gebouwd. Daaruit werden Sabine Dardenne en Laetitia Delhez op de valreep bevrijd. Voor hen stierven Julie en Mélissa en An en Eefje in de ­kelder.

LEES OOK. Huis waar Geneviève Lhermitte haar vijf kinderen doodde staat te koop: ook in deze panden gebeurden gruwelijke dingen (+)

Sinds 2009 bedekt een blauw zeil de voorgevel. Daarop staat een kind met een vlieger afgebeeld. Een deel werd de voorbije 10 jaar bedekt met graffiti. Overleg met de nabestaanden over de aanleg van het park moet wel nog plaatsvinden. Als zij het plan goedkeuren, dan staats volgens Charleroi niets meer in de weg “om de buurt vooruit te laten gaan, zonder het vreselijke drama te vergeten”.

Corrigeer

MEER NIEUWS