Anderlecht huurt Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) van Sporting CP: “Hungry for goals

Anderlecht heeft een nieuwe spits beet en het is geen onbekende. Abdoulay Diaby (29), de voormalige aanvaller van Club Brugge, komt over op huurbasis met een optie tot aankoop.

Anderlecht huurt Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) van Sporting CP: “<I>Hungry for goals</I>”
Foto: RSCA

Diaby is eigendom van het Portugese Sporting CP, maar werd de voorbije maanden verhuurd aan Getafe. In Spanje kwam hij echter amper aan de bak – 121 minuutjes –, tot zijn eigen frustratie. De Frans-Malinees drong aan op een oplossing en die heeft hij dus in België gevonden. Hij is nu klaar om de voorlinie van Anderlecht te komen versterken. Paars-wit kon naast Nmecha nog wel een rappe man met een neus voor goals gebruiken. Bij Club scoorde Diaby destijds 36 keer in 108 duels en werd hij kampioen, bij Moeskroen 16 keer in 42 duels.

Vorige zomer was ook Antwerp erg in hem geïnteresseerd, maar toen kon hij nog niet worden overtuigd om naar België terug te keren.

“Na drie jaar afwezigheid ben ik blij om opnieuw in België te zijn”, aldus Diaby. “Ik ben de laatste jaren gegroeid in Portugal en Spanje en hoop te kunnen doen waarvoor ik gekomen ben: scoren.”

“Iedereen in Belgie kent de kwaliteiten van Abdou”, aldus Peter Verbeke. “Hij is 29 en heeft een enorme drive. Zijn scorend vermogen, gekoppeld aan een pak ervaring, moet ons in staat stellen om efficiënter te worden in de zone van de waarheid.”

Anderlecht huurt Abdoulay Diaby (ex-Club Brugge) van Sporting CP: “<I>Hungry for goals</I>”
Foto: ISOPIX
Corrigeer