85-jarige vrouw staat rijbewijs spontaan af na aanrijding met vluchtmisdrijf: “Je mag het hebben, het is goed geweest”

85-jarige vrouw staat rijbewijs spontaan af na aanrijding met vluchtmisdrijf: “Je mag het hebben, het is goed geweest”

Foto: shutterstock

Koksijde -

Een 85-jarige vrouw uit Koksijde heeft haar rijbewijs spontaan ingeleverd bij de politierechter in Veurne. De vrouw stond terecht voor een aanrijding met vluchtmisdrijf.

Getuigen hadden gezien hoe Rosa V. vorig jaar moeite had om met haar auto uit een parkeerplaats te komen. “Bij het parkeren raakte de vrouw de auto voor haar aan”, sprak de procureur. “Daarop vluchtte ze weg. Er waren echter verschillende getuigen die haar gezien hebben. Ik vraag me af of die vrouw nog geschikt is om te rijden.”

Rosa V. nam van achter haar rollator zelf het woord. “Ik heb mijn auto twee weken geleden verkocht. Je mag mijn rijbewijs meteen hebben. Het is goed genoeg geweest, ik ga niet meer met de auto rijden. Maar ik blijf er bij dat ik die auto zeker niet heb aangereden. En ik heb al zeker geen vluchtmisdrijf gepleegd, want ik was gewoon ter plaatse”, sprak Rosa.

De rechter geloofde haar en sprak haar vrij voor vluchtmisdrijf. Ze kreeg enkel 200 euro boete volledig met uitstel voor de aanrijding. “Dat is heel vriendelijk van jou”, antwoordde V. Daarop gaf ze haar rijbewijs spontaan af.

Corrigeer

MEER NIEUWS