Politie schrijft 8.412 coronaboetes uit tijdens de kerstvakantie

Politie schrijft 8.412 coronaboetes uit tijdens de kerstvakantie

Foto: rr

Politiediensten in ons land hebben tussen kerst en nieuwjaar 8.412 pv’s opgesteld voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Meer dan 3.000 boetes werden uitgedeeld tegen mensen die de avondklok negeerden.

De politie ging streng controleren tijdens de feestdagen. Maar van een heksenjacht zou geen sprake zijn, zo werd vooraf gezegd. Enkel wanneer er klachten waren of wanneer er te veel voertuigen aan woningen stonden zou de politie gaan aankloppen.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden heeft nu cijfers vrijgegeven. In totaal zijn 8.412 pv’s uitgedeeld, volgens Sudpresse.

Tussen 22 december en 3 januari kregen ruim 3.000 mensen een pv omdat ze de avondklok negeerden. Verder werden 27 pv’s opgesteld tegen organisatoren van lockdownfeestjes en 249 deelnemers aan illegale feestjes vlogen op de bon.

De boete voor wie deelneemt aan een lockdownfeest zijn half december verhoogd van 250 naar 750 euro. Voor organisatoren van dergelijke illegale feestjes loopt dat op tot 4.000 euro.

Andere boetes werden onder meer uitgeschreven tegen het hardnekkig weigeren van een mondmasker te dragen of verboden samenscholingen.

Corrigeer

MEER NIEUWS