KAART. Bekijk hier in welke Vlaamse woon-zorgcentra deze week gevaccineerd wordt

KAART. Bekijk hier in welke Vlaamse woon-zorgcentra deze week gevaccineerd wordt

Deze week worden bijna 70.000 dosissen van de coronavaccins, verdeeld over bijna 500 woon-zorgcentra in Vlaanderen, toegediend. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Het gaat zowel om woon-zorgcentra die bewoners en personeel inenten, als woon-zorgcentra waar enkel nog het personeel het eerste spuitje moet krijgen. In andere rusthuizen wordt deze week reeds de tweede prik gegeven.

Meer concreet zullen 69.252 vaccins worden toegediend in 497 woon-zorgcentra. Data kunnen wel nog wijzigen, bijvoorbeeld wanneer een woon-zorgcentrum wegens een uitbraak zijn vaccinatiemoment moet herplannen.

Ondertussen bericht gezondheidsinstituut Sciensano maandag dat in heel België nu 100.443 personen een eerste spuitje hebben gekregen. Daarmee ligt de vaccinatiegraad bij de bevolking van 18 en ouder op 1,09 procent. Wallonië is koploper met 35.829 dossissen, goed voor 1,24 procent van de volwassen bevolking. Vlaanderen volgt met 55.139 inentingen (1,03 procent), terwijl Brussel de rij sluit met 9.215 spuitjes (0,98 procent).

Bekijk op de kaart hieronder in welke Vlaamse woon-zorgcentra deze week gevaccineerd wordt:

Corrigeer

MEER NIEUWS