Na 78ste verkeersovertreding moet man (34) voor drie jaar naar de gevangenis

Na 78ste verkeersovertreding moet man (34) voor drie jaar naar de gevangenis

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Een man (34) uit Sint-Denijs-Westrem is dinsdag voor de 78ste keer veroordeeld door de Gentse politierechtbank. De hardleerse recidivist kreeg een effectieve celstraf van drie jaar. “Deze man is een gevaar voor de verkeersveiligheid.”

Een man (34) uit Sint-Denijs-Westrem verzamelden de voorbije jaren verkeersovertredingen alsof het postzegels waren: roekeloos en dronken rijden, te hoge snelheid of rijden zonder geldige papieren. Aan alle mogelijke overtredingen maakte hij zich schuldig.

Na zijn 77 eerdere veroordelingen legde de politierechter hem al een rijverbod van zeven jaar op en moest hij al tienduizenden euro’s boete betalen. Maar in 2019 werd hij door de politie betrapt achter het stuur en moest hij opnieuw voor de politierechter verschijnen.

“Deze man is een gevaar voor de verkeersveiligheid en een strenge bestraffing dringt zich op”, zegt de Gentse politierechter. De man werd daarom dinsdag veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf, een boete van 8.000 euro en een levenslang verbod.

Corrigeer

MEER NIEUWS