Baptiste Planckaert mist voorjaar door “wielrennersknie”

Baptiste Planckaert mist voorjaar door “wielrennersknie”

Foto: BELGA

Baptiste Planckaert mist het voorjaar door een knieblessure. Dat deelde zijn team Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux dinsdag mee. De 32-jarige West-Vlaming ontbreekt ook op het trainingskamp in het Spaanse Alicante.

Planckaert ontwikkelde bij zijn trainingsopbouw in november een zogenaamde “wielrennersknie”. “Hij heeft een prepatellair frictiesyndroom (het meest frequente wrijvingsprobleem bij renners) aan de rechterknie”, legt ploegdokter Simon Verdonck uit. Afgelopen vrijdag werd Planckaert in het ziekenhuis van Herentals aan het gewricht geopereerd. “In de eerste twee weken na de operatie moet de belasting op de rechterknie beperkt worden. Het hernemen van fietstrainingen zal afhankelijk zijn van de evolutie van de pijngraad.”

“In november stootte ik mijn knie tegen mijn stuur en dat zou het begin van lastige blessure betekenen”, zegt Planckaert. “Een klein euvel bleef aanslepen. Het plooien van mijn knie zorgde voor ontstekingen, waardoor fietsen onmogelijk werd. Ik keek erg uit naar het aankomende seizoen met mijn nieuw team. De plannen om vanaf de seizoensstart op niveau te zijn, had ik al opgeborgen, nu moet ik het voorjaar zelfs missen! Hoelang ik zal moeten revalideren is nog onduidelijk, ik hoop om binnen drie weken terug in het zadel te zitten om aan mijn lange opbouw te beginnen.”

(belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.