Gemeente legt alle activiteiten in Hallaar stil

Gemeente legt alle activiteiten in Hallaar stil

De basisschool is momenteel gesloten. Foto: BEPR

Heist-op-den-Berg / Hallaar -

De gemeente wil niet dat er nog culturele, sportieve en jeugdverenigingsactiviteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar op het grondgebied van Hallaar gebeuren na de uitbraak in de lokale basisschool.

In de basisschool van Hallaar werd eind vorige week een uitbraak van corona in het zesde leerjaar vastgesteld met twaalf positieve gevallen. In overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, het CLB en de eerstelijnszone Bonstato werd de volledige school onmiddellijk gesloten tot en met 22 januari. Vier dagen later nam ook het schepencollege een beslissing over de culturele, sportieve en jeugdverenigingsactiviteiten in de deelgemeente.

“In afwachting van de bekendmaking van de testresultaten heeft het schepencollege beslist om tot en met 24 januari ook alle activiteiten voor kinderen jonger dan 13 jaar op het grondgebied van Hallaar on hold te zetten. Ook aan alle kinderen jonger dan 13 jaar uit gezinnen met kinderen die school lopen in Hallaar wordt gevraagd om niet deel te nemen aan de activiteiten van hun cultuur-, sport- of jeugdvereniging buiten Hallaar”, luidt het in een mededeling die dinsdag verspreid werd.

Het mobiel testteam van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen komt donderdag overigens naar Hallaar om de hele school te testen. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het om de Britse variant zou gaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio