Eli Iserbyt schrapt cross in Overijse en rijdt enkel in Hamme: “Lichaam niet helemaal in balans”

Eli Iserbyt schrapt cross in Overijse en rijdt enkel in Hamme: “Lichaam niet helemaal in balans”

Foto: BELGA

Europees kampioen Eli Iserbyt zal komend weekend enkel in de Flandriencross van Hamme aan de start staan. Daar zal Iserbyt, die op stage trok naar Spanje, zijn leidersplaats in de X2O Trofee verdedigen. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal laat zondag wel de cross in Overijse schieten.

“Eli heeft intussen geen pijn meer aan zijn elleboog, maar in samenspraak met onze ploegarts Frank De Winter willen we geen risico nemen en Eli na zijn blessure komend weekend opnieuw laten hernemen met één wedstrijd, zodat hij fit aan de start van het WK verschijnt en die lijn nog kan doortrekken tot het einde van het seizoen”, aldus teammanager Jurgen Mettepenningen.

“Probleem met elleboog nog niet helemaal opgelost”

Een maand geleden kwam Eli Iserbyt zwaar ten val in Heusden-Zolder. De Europese kampioen kroop snel terug op de fiets, al verliep het daarna niet allemaal van een leien dakje. “In Hulst was ik conditioneel in orde, maar spartelde mijn lichaam nog tegen. Op het BK draaide het niet door een samenloop van omstandigheden”, legt Iserbyt uit. Die echter de uitspraken van zijn manager over zijn elleboog nuanceert: “Vandaag ondervind ik niet veel last meer van mijn elleboog, al is het probleem nog niet helemaal opgelost. Omdat ik mijn arm nog niet volledig kan strekken, moet ik compenseren met de schouder en zit ik wat schuiner op de fiets. Die kettingreactie zorgt ervoor dat mijn lichaam niet helemaal in balans is.”

Leider in de X2O Trofee

Volgens Iserbyt zal dat een goed resultaat in Hamme niet in de weg staan. Dat zal nodig zijn, wil hij met een gerust gevoel naar de laatste twee manches van de X2O Trofee. Momenteel heeft hij een voorsprong van 3’27” op zijn eerste achtervolger, ploegmaat Michael Vanthourenhout, en 3:33 op Toon Aerts.

“Het is een mooie voorsprong, maar mijn doel blijft om met vijf minuten voorsprong aan de laatste cross te beginnen. Pas dan ben ik gerust. Dat ze achter mij met drie kort bij elkaar staan, zal ervoor zorgen dat er nog wel gereden wordt. Mijn kansen op winst met Wout van Aert en Mathieu van der Poel aan de start? Dat zal niet eenvoudig zijn, maar ik ga mijn hoofd er niet over breken. De dag zelf zal snel zichtbaar zijn hoe goed ze zijn.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.