Dealende tiener riskeert achttien maanden cel met uitstel

Dealende tiener riskeert achttien maanden cel met uitstel

Het parket vroeg naast de celstraf ook een geldboete van 8.000 euro, eventueel met uitstel. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Mechelen / Heist-op-den-Berg -

Een 18-jarige jongeman uit Tremelo werd in Heist-op-den-Berg bij een controle uit het verkeer geplukt. Hij was onder invloed van drugs. Ook kwam aan het licht dat hij dealde om een schuld bij zijn dealer te betalen. Hij riskeert achttien maanden cel met uitstel.

De controle in Heist-op-den-Berg gebeurde op 16 augustus 2020. De bestuurder was onder invloed van drugs. Toen de politie alle inzittenden wou controleren, overhandigde hij aan de agenten een zakje met wit poeder en een aantal roze pillen.

“Ook gooide hij tijdens de verdere controle een zakje in een struik. Hij gaf toe dat er bij hem thuis drugs en geld lag en dat hij dealde om een openstaande schuld bij zijn dealer af te lossen. Maar toen de politie in zijn woning aankwam, had zijn vriendin de drugs in zijn slaapkamer weggehaald. Ze had het uitgestrooid in een bos. Dat kwam aan het licht tijdens een ondervraging die daarop volgde”, zegt procureur Van Ingelghem.

Het parket vroeg naast de celstraf ook een geldboete van 8.000 euro, eventueel met uitstel. De feiten werden door de jongeman toegegeven. Zijn advocaat, meester Frédéric Thiebaut, drong aan op een opvolging van zijn cliënt door de DOK-kamer. De rechter spreekt zich daar op 27 februari over uit.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio