Verrassing van formaat want Lamkel Zé start in de basis bij Antwerp tegen Cercle: “Er bleef ook niet veel over”

Verrassing van formaat want Lamkel Zé start in de basis bij Antwerp tegen Cercle: “Er bleef ook niet veel over”

Foto: BELGA

Didier Lamkel Zé start woensdagavond in de basis bij Antwerp in het duel tegen Cercle Brugge op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League, nauwelijks enkele dagen nadat hij van de club zijn “allerallerlaatste kans” had gekregen en voor het eerst sinds lang weer mocht meetrainen met de A-kern.

Intussen vallen ze als vliegen bij Antwerp. Faris Haroun was al out voor de match van woensdagavond tegen Cercle met last aan de kuit, Martin Hongla is geschorst. Maar dat is lang niet alles. Ook Dieumerci Mbokani heeft wat last van de kuit en is onbeschikbaar, en Lior Refaelov, die dinsdag al niet meetrainde, moet eveneens verstek geven. Daarnaast zijn nog twee spelers uitgevallen door corona. Het gaat om centrale verdediger Jérémy Gélin en winger Koji Miyoshi.

Dat maakte dat Frank Vercauteren wat extra spelers, onder wie spits Mbenza, moest oproepen om aan voldoende volk te raken. Het zal een onuitgegeven elftal worden dat tegen Cercle op de mat komt. Met Lamkel Zé dus.

“Als je vijf spelers verliest, dan moet je zaken veranderen”, aldus Vercauteren voor aanvang van de wedstrijd. “Dan moet je naar de beschikbare profielen kijken en hij voldoet aan onze noden. En er bleef ook niet veel andere over. Ik heb al gezegd dat als we iets doen met hem, dat het nu is. Dan weten we waar we aan toe zijn. Hij maakte een goeie indruk op mij deze week, anders stond hij niet op het veld. Hij moet het nu doen, dat weet hij.”

Beveiliging

Er was opvallend veel beveiliging rond het Bosuilstadion voor de wedstrijd. In coronatijden is er normaal nooit politie aanwezig, maar nu enfant terrible Didier Lamkel Zé aan de oppervlakte komt, is heel Antwerp alert voor ontevreden supporters. De voorbije weken uitten enkelingen van de rood-witte harde kern al hun onvrede aan het adres van het Kameroense woelwater.

Niet alleen stewards, maar ook de politie is opvallend aanwezig rond het stadion (wat in coronatijden normaal nooit gebeurt) en aan de hoofdingang. De voetbalcel van de politie is speciaal voor de wedstrijd tussen Antwerp en Cercle Brugge opgetrommeld. Alle toegangswegen tot het stadion zijn afgezet en bewaakt.

Verrassing van formaat want Lamkel Zé start in de basis bij Antwerp tegen Cercle: “Er bleef ook niet veel over”
Foto: BELGA

Ophef

Eerder deze maand misdroeg Lamkel Zé zich nog maar eens op de Bosuil. De aanvaller kwam zich, gekleed in een truitje van Anderlecht, aanmelden voor een training van de A-kern. Dat veroorzaakte veel hetze op sociale media en een deel van de harde kern ging zelfs protesteren aan de Bosuil. De security ontzegde hem bovendien de toegang tot het stadion, omdat hij geen deel meer uitmaakt van de A-kern.

De Kameroener keerde diezelfde dag terug naar het stadion om te trainen met de B-kern. Op Twitter verscheen nadien een filmpje waaruit bleek dat hij in de kleedkamer een maagdelijk witte muur had beklad. Op Instagram liet hij weten in een bericht “morgen met een truitje van Beerschot naar de club te zullen komen”. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar de aanvaller kreeg op sociale media in die mate bedreigingen dat er politiebescherming aan te pas kwam. Een dag later verontschuldigde hij zich op de clubkanalen van Antwerp.

Maandag schepte de Great Old meer duidelijkheid door te stellen dat Lamkel Zé een “allerallerlaatste kans” kreeg van de club.

Corrigeer