Maxime De Zeeuw en Matt Lojeski plaatsen zich voor tweede ronde Champions League basket

Maxime De Zeeuw en Matt Lojeski plaatsen zich voor tweede ronde Champions League basket

Foto: BELGA

Het Israëlische Hapoel Holon van Maxime De Zeeuw heeft woensdag op de zesde speeldag van de Champions League basketbal met 71-89 gewonnen bij het Franse Cholet. Het Griekse AEK Athene van Matt Lojeksi haalde het met 90-95 bij het Wit-Russische Tsmoki-Minsk. Beide landgenoten zijn nu zeker van de tweede ronde.

Holon liep stelselmatig weg bij Cholet. Na een kwart stond het 17-20, bij de rust 33-41. Tien minuten voor tijd bedroeg de stand 55-70, uiteindelijk ging het onder impuls van een sterke De Zeeuw naar 71-89. De Belg was goed voor 21 punten, 5 rebounds en 3 assists.

Ook AEK liep beetje bij beetje weg in Minsk. Na een kwart bedroeg de voorsprong 16-20, bij de rust 33-40. Met nog een kwart te gaan stond het 55-67, de eindstand was 90-95. Lojeski eindigde met 17 punten, 5 rebounds, 3 assists en 1 steal.

Castors Braine verliest van Valencia en is uitgeschakeld

Castors Braine heeft woensdag een tweede nederlaag geleden in de EuroCup basketbal. Het ging in groep H met 47-78 onderuit tegen Valencia, waar de hele groepsfase wordt afgewerkt. Door de nieuwe nederlaag is Castors uitgeschakeld.

De start van de Waals-Brabanders was meteen rampzalig: na een kwart stond het al 6-19. Het tweede kwart was beter en bij de rust stond het 21-35. Na de rust schakelde Valencia nog een versnelling hoger en had Castors geen enkel antwoord meer. Rebecca Allen van Valencia was topschutter van de partij met 21 punten, bij Braine maakte Kate Kreslina 14 punten.

Castors is uitgeschakeld, net als Sint-Katelijne-Waver, dat in dezelfde groep uitkomt en eerder op woensdag met 63-76 verloor van Saint-Amand-les-Eaux. Vrijdag spelen de twee Belgische ploegen nog tegen elkaar. De eerste twee van elke groep mogen naar de achtste finales, maar daar komen beide Belgische teams dus niet meer voor in aanmerking.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.