Triatleet Pieter Heemeryck gaat in zee met Frederik Van Lierde als coach

Triatleet Pieter Heemeryck gaat in zee met Frederik Van Lierde als coach

Foto: BELGA

Triatleet Pieter Heemeryck heeft woensdag aangekondigd dat Frederik van Lierde zijn nieuwe coach is. De 31-jarige Leuvenaar legt zo zijn lot in handen van de wereldkampioen Ironman van 2013 op Hawaï, die eind 2020 met sportief pensioen ging.

Na vier jaar samenwerking met de Tsjechische coach Lubos Bilek stapt Heemeryck over naar Van Lierde. “Het doel van de samenwerking is vooral om beter te worden op de langere afstanden”, vertelde Heemeryck aan 3athlon.be. “Niet dat ik niet tevreden was met mijn coach, maar in coronatijden konden we weinig contact hebben. Frederik is al twee jaar de coach van broer Sander, en zo is alles in een stroomversnelling terechtgekomen.”

“Frederik heeft de Ironman van Hawaii gewonnen. Ik hoop op termijn ook heel goed te zijn in Hawaii,” vertelt de Domo-Scott triatleet. “Is dat een vijfde plaats, is dat een tiende plaats, is dat ooit op het podium staan, ik weet het niet.”

De samenwerking tussen Heemeryck en Van Lierde is ondertussen al een maand opgestart. Kwalificatie voor de Ironman in Hawaï wordt een van de grote doelstellingen voor 2021.

VIDEO. Pieter Heemeryck met Frederik Van Lierde als trainer “Progressie maken op volledige afstand” (credit Be Movi)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.