Brand uitgebroken bij grootste vaccinproducent ter wereld

In het Serum Institute of India, de grootste vaccinproducent ter wereld, woedt donderdag een brand. Dat melden lokale media. Het instituut, gelegen in Pune in het westen van India, maakt met name het Covishield-coronavaccin, ontwikkeld door AstraZeneca en Oxford University.

De brand brak donderdagnamiddag (plaatselijke tijd) uit in een gebouw in aanbouw, dat een eindje van de installaties voor productie van het vaccin vandaan ligt. Volgens lokale media wordt de productie dus niet getroffen door de brand. “De productie-installatie voor de vaccins is niet getroffen en dit zal geen weerslag hebben op de productie”, zei een bron binnen het instituut, die preciseerde dat de brand “in een nieuwe fabriek in aanbouw” was uitgebroken. In het complex worden miljoenen dosissen van vaccins tegen Covid-19 geproduceerd.

“We hebben zes of zeven brandweerwagens ter plaatse gestuurd. Meer informatie kunnen we momenteel niet delen over de omvang van de brand of over de vraag of er mensen vastzitten”, zo klonk het bij de plaatselijke brandweerkazerne. “Politieploegen zijn ter plaatse”, zei de politie van Pune, zonder verdere details te geven.

India is na de Verenigde Staten het op één na zwaarst door Covid-19 getroffen land ter wereld, met ruim 10 miljoen gevallen. Begin januari kregen twee vaccins er een versnelde goedkeuring: Covishield, ontwikkeld door AstraZeneca en de universiteit van Oxford en geproduceerd door SII, en Covaxin, geproduceerd door het lokale bedrijf Bharat Biotech. India lanceerde zaterdag een campagne om tegen juli 300 miljoen mensen te vaccineren.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN