Vier jaar cel voor zestiger die synthetische drugs produceerde

Vier jaar cel voor zestiger die synthetische drugs produceerde

Een Nederlander die in Oud-Turnhout woonde, is bij verstek veroordeeld. Foto: anp

Ravels / Oud-Turnhout -

Een 61-jarige Nederlander is bij verstek veroordeeld tot vier jaar cel voor de aanmaak van synthetische drugs. In december 2018 liet hij aan brug 7 van het kanaal in Ravels een aanhangwagen met afval van een drugslabo achter.

De politie van de zone Kempen Noord-Oost ontdekte op 8 december 2018 een gesloten aanhangwagen onder brug 7 aan het kanaal in Ravels. De aanhangwagen verspreidde een sterke chemische geur, de geur van speed. De inspecteurs ontdekten dat de aanhangwagen vol lag met afval van een drugslabo.

Xtc en amfetamines

Omdat er persoonlijke documenten in lagen, kwamen de speurders terecht bij de Nederlander Adrianus P. (61) uit Oud-Turnhout. Tussen die documenten bevonden zich ook teksten en tekeningen die de aanmaak van xtc en amfetamines beschreven. Een schrijfproef wees uit dat P. de teksten had geschreven, hoewel hij dat ontkende. Bij een huiszoeking in september 2019 vond de politie in de kruipkelder van zijn woning een turbine die ook sterk naar drugs rook. Er werden sporen van synthetische drugs gevonden.

De man is nadien niet meer komen opdagen voor een nieuw verhoor. Hij is nu bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar en een boete van 8.000 euro. De rechtbank beval ook zijn onmiddellijke aanhouding.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio