Wetenschappers willen nieuwe Covid-19-symptomen op lijst van officiële instanties

Wetenschappers willen nieuwe Covid-19-symptomen op lijst van officiële instanties

(themabeeld) Foto: Hollandse Hoogte / Bert Spiertz

De typische symptomen van Covid-19 zijn koorts, hoesten en het verliezen van smaak en geur. Maar Britse wetenschappers aan het King’s College in Londen waarschuwen nu voor een nieuw symptoom: de “Covid-tong”.

Tim Spector, hoogleraar genetische epidemiologie aan King’s College in Londen, ontwikkelde samen met zijn collega’s de zogenaamde Covid Symptom Study App. Een applicatie waarop mensen die positief testten op het coronavirus, kunnen aangeven van welke symptomen ze last hebben. Al meer dan vier miljoen mensen zouden het platform gebruikt hebben, en uit die gegevens zou nu een nieuw symptoom te herkennen zijn: de ‘Covid-tong’. Op de tong zouden kleine blaasjes, blaren of zwellingen ontstaan, die op dat moment niet aan iets anders gelinkt kunnen worden.

Ook Spaanse onderzoekers maakten eind september al melding van patiënten die het ziekenhuis binnenkwamen met uitslag op de tong. Volgens Spector is het daarom van belang dat officiële instanties de zogenaamde Covid-tong als symptoom opnemen. Ook huiduitslag is een veelvoorkomend symptoom, aldus het team van Britse wetenschappers. Vooral aan de vingers en tenen.

Corrigeer

MEER NIEUWS