Waanzin: Red Bull Skydive Team vliegt aan 250km/u net boven de sneeuw op meest beruchte skipiste ter wereld

Dit weekend houdt de Wereldbeker skiën halt bovenaan de beruchte Streif downhill run in Oostenrijk. En om het parcours voor te stellen, vloog het Red Bull Skydive Team met hun wingsuits en parachutes aan duizelingwekkende snelheden vlak boven de extreem steile slopes.

Streif. Als deze naam een rilling over je rug doet lopen dan zit je nu al op het puntje van je stoel voor de 81ste Hahnenkamm Race in het Oostenrijkse Kitzbühel dit weekend. Tijdens deze beruchte stop op de kalender van de Ski World Cup knallen de beste skiërs ter wereld aan duizelingwekkende snelheden naar beneden. Van 1.665 meter hoogte naar 805 meter. Aan snelheden van soms meer dan 150 kilometer per uur. Michael Walchhofer haalde in 2006 maar liefst 153 kilometer per uur op het laatste stuk.

Waanzin: Red Bull Skydive Team vliegt aan 250km/u net boven de sneeuw op meest beruchte skipiste ter wereld
Foto: Red Bull België

Al deed het Red Bull Skydive Team daar voor een preview van het parcours nog een flink schepje bovenop. Max Manow, Felix Seifert, Marco Fürst en Marco Waltenspiel vlogen in hun wingsuits en parachutes als eersten ooit over de beruchte Streif. Ze sprongen uit een vliegtuig op 2.500 meter hoogte en bereikten op minder dan een seconde al een snelheid van meer dan 60 kilometer per uur. En die bleef maar toenemen. Op bepaalde iconische stukken, zoals Mausefalle of Hausbergkante, vlogen ze aan 250 kilometer per uur net boven de sneeuw. De skiërs dit weekend halen deze snelheden natuurlijk niet, maar komen wel waardig in de buurt. Al drie seconden na de start knallen ze aan 60 kilometer per uur naar beneden. Om ook steeds sneller te gaan.

“Het feit dat we boven het parcours konden vliegen met een wingsuit bewijst hoe steil het wel niet is”, aldus Marco Fürst. “Je moet immers rekenen dat wij per vier meter die we vooruit gaan ongeveer één meter dalen. Dat moet echt woest zijn om hier naar beneden te skiën. Het is niet voor niets de moeilijkste race ter wereld hier.”

Waanzin: Red Bull Skydive Team vliegt aan 250km/u net boven de sneeuw op meest beruchte skipiste ter wereld
Foto: Red Bull België
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.