Woon-zorgcentrum tweede keer getroffen door corona-uitbraak: 49 besmettingen

Woon-zorgcentrum tweede keer getroffen door corona-uitbraak: 49 besmettingen

Foto: if

Rotselaar / Wezemaal -

Na een grote uitbraak in november vorig jaar, is het woon-zorgcentrum De Lelie in Wezemaal opnieuw getroffen door corona. 37 bewoners en 12 medewerkers testten er positief.

In november werd woon-zorgcentrum De Lelie, gelegen in Wezemaal, nog getroffen door een grote corona-uitbraak. Toen raakten 34 van de 105 bewoners besmet met Covid-19. Bij het personeel testte toen niemand positief.

Leger komt helpen

Deze week werd het Wezemaalse centrum opnieuw met het virus geconfronteerd, waarbij ditmaal ook het personeel is getroffen. “Momenteel hebben er 37 bewoners en 12 medewerkers positief getest”, aldus centrumdirecteur Patricia Janssens. “Onze eerste verdieping is volledig afgesloten als cohorte en de bewoners worden door een vast team en drie mensen van Defensie verzorgd.”

Maandag 25 januari worden alle bewoners van het woon-zorgcentrum en van de assistentiewoningen en alle medewerkers opnieuw getest. “Al diegenen die dan negatief testen alsook alle positief bevonden bewoners en medewerkers van november worden volgende week gevaccineerd”, besluit ze. “De bewoners die nu positief testen, zullen later worden gevaccineerd.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN