Mark Cavendish is zwaar onder de indruk van ploegmaat Fabio Jakobsen: “Deze jongen gaat de wereld opnieuw veroveren”

Mark Cavendish is zwaar onder de indruk van ploegmaat Fabio Jakobsen: “Deze jongen gaat de wereld opnieuw veroveren”

Foto: Facebook

De wolven van Deceuninck - Quick-Step zijn momenteel op trainingsstage in Spanje. Voor sprinters Mark Cavendish en Fabio Jakobsen de kans om elkaar beter te leren kennen. Met succes, zo blijkt.

LEES OOK. Mark Cavendish voelt zich in zijn sas bij The Wolfpack: “Was hier beter heel mijn carrière gebleven”

De 35-jarige Cavendish krijgt dit seizoen opnieuw zijn kans bij de ploeg van Patrick Lefevere. Jakobsen is zoals bekend herstellende van zijn horrorval in de Ronde van Polen. En de twee kunnen het blijkbaar bijzonder goed met elkaar vinden.

“De beste sprinter ooit, Mark Cavendish. Je bent altijd al een inspiratie geweest voor mij. Bedankt voor al je steun”, aldus de Nederlander.

“Het is speciaal dat ik, als 35-jarige, nog elke dag geïnspireerd kan worden door het zien fietsen van iemand”, reageerde ‘Cav’ op Instagram. “De wielerwereld weet wat Fabio allemaal heeft meegemaakt. Het is niet leuk, maar ik voel me vereerd dat ik getuige mag zijn van hoe diep iemand kan gaan, hoe veel vechtlust hij heeft en hoe veel verlangen hij heeft naar een terugkeer in het peloton. Hij is niet bang om te laten zien dat hij lijdt en dat is mooi om te zien. Deze jongen gaat de wereld opnieuw veroveren. Hier wordt een film van gemaakt!”

LEES OOK. Fabio Jakobsen voelt zich stilaan weer profrenner: “Extreem gelukkig, maar lange weg te gaan”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.