Emma Meesseman schittert in Euroleague

Emma Meesseman schittert in Euroleague

Foto: AP

Het Russische Ekaterinenburg, met onze landgenote Emma Meesseman, heeft donderdag in het Italiaanse Schio met 90-83 gewonnen van het Spaanse Girona op de vijfde speeldag van groep C in de Euroleague basketbal.

Meesseman werd topschutter van de wedstrijd met 22 punten in 33 minuten. De ster van de Belgian Cats, die ook Sportvrouw van het Jaar werd, pakte ook 2 rebounds en deelde 8 assists uit.

Winst voor Kim Mestdagh

In dezelfde groep won Kim Mestdagh (8 punten, 4 rebounds, 4 assists) met Schio met 68-78 van het Letse Riga. Als de Italiaanse ploeg vrijdag op de slotspeeldag met minstens vijf punten wint van het Spaanse Girona is kwalificatie een feit.

In het klassement staat UMMC Ekaterinenburg aan de leiding van de groep met 10 punten. Ze zijn al zeker van de kwartfinales. Girona volgt met 8 punten voor Schio en Riga.

De top twee van elke groep stoot door naar de kwartfinales.

Nauwelaers en Tenerife behouden uitzicht op kwalificatie

Het Spaanse Tenerife behoudt het uitzicht op de achtste finales van de Eurocup basketbal bij de vrouwen. Met een overwinning donderdag tegen het Franse La Roche Vendée (81-66) in het Spaanse Valencia, compenseerde Tenerife het verlies van dinsdag tegen een ander Frans team, Charleville-Mézières (59-77).

Belgian Cat Heleen Nauwelaers deed puik defensief werk met negen verdedigende rebounds. De Antwerpse maakte ook drie punten. De beste speelster van de wedstrijd was duidelijk de Amerikaanse Asia Meshae Taylor, met 18 punten en 10 rebounds in 21 minuten voor de Spanjaarden.

Tenerife schakelde in december tijdens de kwalificaties Mechelen uit. Het team uit de Canarische eilanden speelt vrijdag een beslissende wedstrijd voor de kwalificatie tegen het Baskische Lointek Gernika Bizkaia. La Roche Vendée is uitgeschakeld.

Corrigeer