Restauranthouders zien zwarte sneeuw en toch staan agenda’s van keukenbouwers vol: hoe kan dat?

Restauranthouders zien zwarte sneeuw en toch staan agenda’s van keukenbouwers vol: hoe kan dat?

Ook chef-kok Djordy en restauranteigenaar Tom Mestach zullen straks heropstarten met een gloednieuwe keuken. Foto: fvv

Het zijn drukke dagen voor de bouwers van professionele keukens. Heel wat restaurants maken van een nood een deugd en gebruiken de verplichte sluitingsperiode om een nieuwe keuken te installeren. “We zijn verrast, maar ondanks corona zagen we weinig bestellingen geschrapt worden”, zegt keukenbouwer Karl Bossuyt. “En nu de bevrijding in zicht komt, wil iedereen alles sneller afgewerkt zien. Zo moeten ze niet sluiten voor verbouwingen na de grote heropening.”

“Voor de komende vier maanden hebben we 40 à 45 keukens af te leveren”, zegt Karl Bossuyt van Bossuyt NV, de Belgische marktleider inzake professionele keukens. “In 2019, pre-corona dus, waren dat er ...

Meest gelezen uit de buurt