Maker van ‘Loslopend wild’ schrijft misdaadserie voor Eén

Maker van ‘Loslopend wild’ schrijft misdaadserie voor Eén

Charlotte Vanhecke: serieuze misdaadreeks op stapel. Foto: Wim Kempenaers

Slapende honden. Zo luidt de (werk)titel van een nieuwe misdaadreeks die Charlotte Vanhecke, de bedenkster van het humoristische sketchprogramma Loslopend wild, schrijft voor zender Eén.

Charlotte Vanhecke bedacht eerder al de komische VTM-reeks Kafka met onder anderen Jens Dendoncker en ze schrijft en regisseert ook Loslopend wild & gevogelte, waarin de humor vertrekt vanuit een vrouwelijk standpunt. “Slapende honden wordt echter geen komisch misdaadserie, dit wordt ernstig”, zegt Vanhecke. “Het verhaal zal zich in de Kempen afspelen, waar na de verdwijning van twee jonge kerels verschillende misdaden aan de oppervlakte komen. Ook enkele uit het verleden. Het thema laat zich als volgt samenvatten: de gevolgen van de fouten die mensen omstreeks hun 20ste maken. Dat is wel vaker de periode waarin jongelui iets te wild leven. Sommigen overleven hun fouten met glans, anderen betalen er een zware prijs voor. Niet alleen de misstappen van die verdwenen twintigers komen aan het licht, ook die van de ouders. Voor hen is het de vraag: moeten ze die toegeven of toedekken?”

De reeks zal acht afleveringen tellen en komt wellicht op de VRT. Vanhecke kreeg voor haar project bij productiehuis Bravado Fiction 75.000 euro productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. Acteurs zijn er nog niet aan Slapende honden verbonden. “Dat is nog te vroeg, als alles goed loopt komt de reeks in 2023 op Eén.”

Ondertussen moet Vanhecke voor Eén nog het komende seizoen van Loslopend wild afwerken. “We draaien tegelijk seizoen vijf en zes, maar door corona konden we vier afleveringen nog niet opnemen. Hopelijk lukt dat in april en dan komt er mogelijk al dit najaar een verse lading Loslopend wild aan.

Corrigeer

MEER NIEUWS