Okapi Aalst-Bergen: wie gaat als eerste naar halve finale Beker van België?

Okapi Aalst-Bergen: wie gaat als eerste naar halve finale Beker van België?

Foto: Gregory Van Gansen

Vanavond fonkelen vier wedstrijden in het kader van de kwartfinales van de Beker van België op het programma. Met Okapi Aalst versus Bergen is er al één terugmatch. Oostende-Antwerp Giants is de blikvanger. Deze partij wordt rechtstreeks uitgezonden op Play Sports en Proximus TV.

Okapi Aalst zette na de 79-80 overwinning dinsdag in Bergen de deur op een kier richting halve finale een beetje open. De Ajuinen ontvangen vanavond in het Forum van Aalst de Henegouwers. Bergen, dat met 7 op 7 leider is in de EuroMillions League, is in de terugwedstrijd van de kwartfinale uiteraard verre van kansloos. Arik Smith en zijn ploegmaats pakten on the road dit seizoen al met enkele spraakmakende resultaten uit waaronder winst in Oostende.


De blikvanger in de kwartfinales is Oostende-Antwerp Giants. De kustploeg won de voorbije twee weken in de competitie tweemaal van de Sinjoren. "Dit is een ander gegeven en in onze thuismatch moeten we op zoek gaan naar een goede uitgangspositie. De Giants zullen immers geprikkeld zijn," zegt Antwerpenaar en ex-Giant Jean-Marc Mwema van Oostende. De Sinjoren wonnen de twee voorbije jaren de Belgische Cup maar zijn in deze dubbele confrontatie niet de favoriet. Giants recupereert Jalen Jenkins (ziek). Oostende mist Simon Buysse (enkel) en Mario Nakic (enkel).
Limburg United, met de uitgeziekte Niels Marnegrave en de debuterende Amerikaan Clifford Hammonds, ontvangt Kangoeroes Mechelen. Bij de Maneblussers is Domien Loubry (voet) onzeker. Leuven Bears opent de kwartfinale in de eigen Sportoase tegen Charleroi.

Programma kwartfinales Beker van België
Heen
Bergen-Okapi Aalst 79-80
Vrijdag
20.00 Limburg United-Kangoeroes Mechelen
20.30 Oostende-Antwerp Giants
20.30 Leuven Bears-Charleroi
Terug
Vrijdag
20.30 Okapi Aalst
Zondag
15.30 Kangoeroes Mechelen-Limburg United
15.30 Antwerp Giants-Oostende
15.30 Charleroi-Leuven Bears

Corrigeer