Stalker overstelpt ex twee jaar lang met cadeaus en doet zelfs bod op huis naast hare: “Net een thriller”

Stalker overstelpt ex twee jaar lang met cadeaus en doet zelfs bod op huis naast hare: “Net een thriller”

Themabeeld. Foto: ss

Bredene -

Een 60-jarige man riskeert in de Brugse rechtbank twee jaar cel voor het stalken van zijn ex-vriendin uit Bredene. Hij overstelpte haar met kaartjes en cadeaus en deed zelfs een bod op het huis naast de hare.

Eind 2018 liep de relatie tussen P.B. en een 50-jarige vrouw uit Bredene al na vier maanden op de klippen. Toen de vrouw een relatie begon aan andere man, kon P.B. dit niet verkroppen en begon hij zijn ex hardnekkig te stalken. Hij bestookte haar met kaartjes, achtervolgde haar en stond op een nacht zelfs eens in haar slaapkamer. In zijn pogingen om de vrouw terug voor zich te winnen overstelpte hij haar ook met geschenken. Zo legde hij paaseieren voor haar deur en liet zelfs juwelen achter in haar brievenbus.

Scenario van een thriller

Op 4 mei vorig jaar werd P.B. uiteindelijk een eerste maal in de boeien geslagen. Vier dagen later werd hij gelost onder voorwaarden, waaronder een contactverbod. Maar die lapte hij aan zijn laars. “Bij een immokantoor deed hij zelfs een bod op de woning naast de hare”, stelde de procureur. “Het dossier leest als het scenario van een thriller. De beklaagde heeft geen enkel schuldinzicht.”

Op 28 mei belandde de P.B. opnieuw in de cel om korte tijd later weer vrij te komen. En alweer overstelpte hij zijn ex met cadeaus. Op 20 november escaleerde de situatie toen P.B. met zijn wagen door de straat van zijn ex reed. Het kwam toen tot een hevige discussie met de nieuwe partner. Op 23 november werd P.B. aangehouden en sindsdien zit hij in de cel.

Kaartje voor nieuwjaar

De verdediging drong aan op strenge voorwaarden. “Hij is nu echt tot inzicht gekomen laat zich begeleiden door een psychiater”, stelde de advocaat van P.B. De rechter merkte op dat de man recent nog een nieuwjaarskaartje stuurde naar het slachtoffer. “Zij is de vrouw van mijn leven,” zei P.B. “Ik stuur kaartjes naar iedereen die ik graag zie.”

Vonnis op 18 februari.

Corrigeer

MEER NIEUWS