Vrees bevestigd: Britse coronavariant in Aalsterse school

Vrees bevestigd: Britse coronavariant in Aalsterse school

De school voor bijzonder onderwijs De Brug is gelegen in aparte lokalen van campus De Voorstad van school TechniGO! in de Welvaartstraat. Foto: LDS

Aalst -

Een week nadat een leerling van de school voor bijzonder onderwijs De Brug positief testte op het coronavirus, is bevestigd dat het effectief om de Britse variant gaat, zoals al gevreesd werd. De school is inmiddels gesloten nadat achttien leerkrachten in quarantaine moesten.

“Na lang - te lang - wachten op concrete resultaten uit Gent heeft het Aalsterse OLV-ziekenhuis met nieuwe apparatuur de testing in handen genomen, waarna snel uitsluitsel kwam over het indexstaal”, zegt burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “Er hoeven op dit moment geen bijkomende maatregelen genomen te worden, aangezien de betrokken personen zich al in verlengde quarantaine bevinden. De komende uren verwachten we ook de OLV-resultaten voor de andere geteste personen. Andermaal blijkt hiermee het belang van een goede en snelle informatiedoorstroming, wat tot nu toch wel te wensen overliet. We houden de vinger aan de pols en briefen zodra dit mogelijk is.”

Na een grootschalige testing door een mobiel lab van de eerstelijnszone Aalst dinsdag, was al gebleken dat negen leerlingen over zes klassen besmet waren, waardoor achttien van de dertig leerkrachten in quarantaine moesten gaan. De school werd gesloten en heropent normaal woensdag 27 januari de deuren.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN