Wie geen pintjes mag tappen, breekt dan maar zijn toog uit: “Ik steek mezelf financieel in nesten, maar het was nu of nooit”

Wie geen pintjes mag tappen, breekt dan maar zijn toog uit: “Ik steek mezelf financieel in nesten, maar het was nu of nooit”

Foto: fvv

Gent / Destelbergen -

“Normaal heb ik het veel te druk om verbouwingen te doen, maar nu kwam plots een zee van tijd vrij.” Menig horeca-uitbater maakte van de maandenlange gedwongen sluiting handig gebruik om zijn café of restaurant in een nieuw kleedje te steken of eindelijk die verfbeurt te geven die al zo vaak was uitgesteld. Meestal voerden ze de klus zelf uit, om te besparen of “om toch iets omhanden te hebben”. Al kan niet iedereen zich in deze barre tijden motiveren om naar de verfborstel of het truweel te grijpen.

Jo Bonte, Bar des Amis (Vlasmarkt): “Ideaal moment”

“Een ingrijpende make-over als deze had ik nooit kunnen doen als er geen lockdown was geweest”, zegt Jo Bonte, eigenaar van een van de populairste bars ...