Drie leerlingen basisschool besmet met Britse variant in Hulshout

Drie leerlingen basisschool besmet met Britse variant in Hulshout

De besmettingen zijn vastgesteld in klas 4B en het vijfde leerjaar. Foto: rr

Hulshout -

In de gemeentelijke basisschool van Hulshout is deze week bij drie leerlingen een besmetting met de Britse variant van Covid-19 vastgesteld. Daardoor moeten in totaal 83 kinderen tot 1 februari in thuisquarantaine. De jeugdverenigingen annuleren hun activiteiten.

De besmettingen werden vastgesteld in klas 4B en het vijfde leerjaar van de basisschool. Volgens de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid moet de volledige klasgroep van de besmette leerlingen in verplichte thuisquarantaine, voorlopig tot 1 februari. Alle 83 leerlingen uit deze klassen en de betrokken leerkrachten worden zo snel mogelijk getest.

“Normaal gezien kunnen die testen zaterdag worden afgenomen en zouden de resultaten zondag gekend zijn”, zegt burgemeester Geert Daems (CD&V) van Hulshout. “We hopen uiteraard dat er geen bijkomende besmettingen zijn. De leerlingen van de overige klassen blijven wel naar school komen, conform de wettelijke coronarichtlijnen.” De voorzorgsmaatregelen worden in de school strikt opgevolgd. De lokalen worden verlucht en ontsmet, de leerkrachten dragen mondmaskers.

Sociale contacten beperken

Tot de quarantaine voor de 83 leerlingen werd beslist tijdens een overleg tussen de school, het CLB, het gemeentebestuur en meerdere artsen. De school vraagt aan de ouders van alle leerlingen om uit voorzorg de sociale contacten zo veel mogelijk te beperken. Het gemeentebestuur bekijkt met de verenigingen welke maatregelen genomen moeten en kunnen worden.

“Onze diensten hebben contact gehad met alle jeugdverenigingen en gevraagd om de activiteiten dit weekend te annuleren. Daar wordt goed gevolg aan gegeven”, zegt de burgemeester.

Leeftijdsgroepen

In Hulshout bleef het aantal besmettingen met Covid-19 de voorbije weken beperkt. “Het weekcijfer schommelde een aantal weken tussen de vijf en tien gevallen”, legt Geert Daems uit. “De laatste week ligt het cijfer boven de tien. We merken dat de besmettingen zich voordoen bij alle leeftijdsgroepen, de stijging beperkt zich dus niet tot enkel de jeugd. Om na te gaan hoe de Britse variant van het virus in onze gemeente kon komen, is het nu nog te vroeg.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

MEER NIEUWS

AANGERADEN