Mathieu van der Poel klopt ook in Hamme Wout van Aert, maar is niet helemaal tevreden: “Op het WK moet het beter”

Mathieu van der Poel klopt ook in Hamme Wout van Aert, maar is niet helemaal tevreden: “Op het WK moet het beter”

Foto: BELGA

Mathieu van der Poel pikte na zijn stage zijn zegetocht door het veld weer op. In Hamme, de zesde manche van de X2O Badkamers Trofee, pakte hij overwinning nummer negen. Na een moeilijke start werd Wout van Aert opnieuw tweede. Zondag in Overijse volgt de laatste test voor het WK volgende week.

Twaalf veldritten reed Mathieu van der Poel al dit seizoen. Negen daarvan won hij, drie keer werd hij tweede. Een keer na Thomas Pidcock (Gavere) en twee keer na Wout van Aert (Herentals en Dendermonde). In Hamme maakte hij er nog voor halfweg een solo, al ging het niet zoals hij wou.

“Ik was vermoeid. Ik heb in Spanje goede duurtrainingen gedaan en ben pas sinds donderdag terug in het land. Ik heb wel twee keer aan het Spaanse zand getraind, maar ik moest er toch weer inkomen”, zei een lachende Van der Poel. “Het was daarnaast ook nog eens glad. Elke bocht die ik goed wilde aansnijden, miste ik. In het begin van de wedstrijd maakte ik dan ook nog een ferme tuimelperte. Mijn voorwiel schoof weg en ik knalde tegen de grond. Later overkwam mij dat nog eens. Het was bizar glad en ik maakte ook fouten.”

“Volgende week op het WK zal het toch beter moeten”, concludeerde de Nederlander. “Maar deze week plan ik nog wat crosstrainingen in. Ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb ook geleerd dat je met de resultaten voor een WK geen rekening mag houden. En ik heb ook nog Overijse. Het WK in Oostende wordt trouwens op zand gereden, dat is heel wat anders.”

Mathieu van der Poel klopt ook in Hamme Wout van Aert, maar is niet helemaal tevreden: “Op het WK moet het beter”
Mathieu van der Poel scoorde zijn negende zege van de crosswinter. Foto: BELGA

Wout van Aert: “Niet mijn parcours”

Zondag in Overijse kan Van der Poel zelfs nog de eindzege in de Wereldbeker pakken. Al heeft Wout van Aert daar genoeg aan een tweede plaats. En in Hamme is nogmaals gebleken dat het gouden duo ver boven de rest uitsteekt. Van Aert liet zich in de beginfase wat wegdrummen, waardoor Van der Poel kon wegrijden. Eens in tweede positie was de kloof gemaakt.

“Het ging er nogal agressief aan toe in de beginfase”, reageerde de viervoudige Belgische kampioen. “Blijkbaar gaan bepaalde renners nogal vol voor die bonificatieseconden. Ik verzeilde op de vijfde plaats en net dan demarreerde Mathieu en was hij weg. Toen ik in tweede positie kwam, heb ik een ronde alles gegeven, maar ik merkte snel dat ik daardoor veel fouten maakte. Het parcours is wat het is. Ik had niet het gevoel dat ik hier mijn capaciteiten kwijt kon. Maar ik probeer hier ook beter in te worden.”

Mathieu van der Poel klopt ook in Hamme Wout van Aert, maar is niet helemaal tevreden: “Op het WK moet het beter”
Foto: BELGA

“Ik kon met het oog op Overijse het tempo wat laten zakken, want ik was vrij zeker van die tweede plaats. Maar dat heb ik niet gedaan: ik heb de druk hoog gehouden en ik kwam ook een beetje dichter”, analyseerde Van Aert. “Maar op dit soort omlopen is Mathieu gewoon beter, dat moet ik toegeven. Ik kwam ook net niet dicht genoeg om er echt in te geloven en hem meer stress te bezorgen. Toch ben ik tevreden: ik heb er het maximale uitgehaald.”

Toch had Van Aert graag gewonnen. “Het was de verjaardag van Sarah vandaag. Er is nooit een wedstrijd op haar verjaardag, dus dit was speciaal. Maar gelukkig krijgt de tweede ook bloemen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.