Uitbraak in Bekkevoort: gemeente sluit drie scholen na reeks besmettingen

Uitbraak in Bekkevoort: gemeente sluit drie scholen na reeks besmettingen
Bekkevoort -

In Bekkevoort heeft het gemeentebestuur zaterdag besloten de drie scholen in de gemeente en de buitenschoolse kinderopvang te sluiten, nadat er in twee scholen een sterke stijging van het aantal coronabesmettingen werd vastgesteld. Dat meldt het gemeentebestuur. Twee scholen en de kinderopvang gaan alvast dicht tot en met woensdag, de derde tot en met vrijdag. Alle ouders en overige gezinsleden van de leerlingen en het personeel van de betrokken scholen moeten in quarantaine.

“De laatste dagen zijn we geconfronteerd met een 50-tal coronabesmettingen na testing van leerlingen en personeel van ‘t Scholeke, de school in deelgemeente Wersbeek”, klinkt het bij het gemeentebestuur. “In heel de gemeente is er een grote verwevenheid tussen schoolse en buitenschoolse activiteiten waardoor er een sterke verspreiding mogelijk is. Zo zijn er in de gemeentelijke basisschool De Verre Kijker ook al besmettingen vastgesteld. Daarom hebben we besloten de nodige coronamaatregelen te nemen in samenspraak met Agentschap Zorg en Gezondheid, Eerstelijnszone Demerland, de drie Bekkevoortse scholen en de buitenschoolse kinderopvang.”

Concreet houden die maatregelen in dat de scholen ‘t Minnepoortje, in deelgemeente Assent, en De Verre Kijker, in Bekkevoort, en de buitenschoolse kinderopvang Ferm gesloten zijn van maandag 25 januari tot en met woensdag 27 januari. ‘t Scholeke in Wersbeek is gesloten tot en met vrijdag 29 januari. Alle ouders en overige gezinsleden van de leerlingen en het personeel van de betrokken scholen moeten in quarantaine tot en met woensdag 27 januari. De quarantaine voor negatief geteste personen van ‘t Scholeke duurt tot en met vrijdag 29 januari.

“Bij ‘t Scholeke in Wersbeek en Chiro Bekkevoort zijn vrijdag al testen afgenomen”, gaat de gemeente voort. “Zondag worden er ook coronatesten afgenomen bij leerlingen en leerkrachten uit twee klassen van De Verre Kijker, kinderen en personeelsleden van Buitenschoolse Kinderopvang Ferm en Scouts Assent. Op basis van de resultaten van de testing worden verdere beslissingen genomen, ook een eventuele verlenging van de quarantaine.”

Tot en met 12 februari zijn een aantal buitenschoolse activiteiten ook verboden. Het gaat om alle activiteiten in georganiseerd verband, in het bijzonder door een club of vereniging, kampen, stages en activiteiten, met inbegrip van de speelpleinwerking, niet-professionele sportieve wedstrijden en niet-professionele sporttrainingen, en fysieke lessen en activiteiten georganiseerd in het kader van het deeltijds kunstonderwijs.

Corrigeer

MEER NIEUWS