Keira Knightley weigert nog langer naakt te gaan bij mannelijke regisseurs: “Geen zin meer in”

Keira Knightley weigert nog langer naakt te gaan bij mannelijke regisseurs: “Geen zin meer in”

Foto: ISOPIX

Hollywoodster Keira Knightley (35) gaat geen seksscènes meer opnemen, tenzij er een vrouwelijke regisseur bij betrokken is. De actrice vertelt in de podcast Chanel connects zich “heel ongemakkelijk” te voelen tijdens dat soort opnamen.

Keira Knightley zet sinds 2015, na de geboorte van haar dochter, vaak in haar contract dat ze geen naaktscènes wil doen. “Het is deels ijdelheid, maar het is ook de blik die mannen in hun ogen hebben”, vertelt ze in de podcast. “Het is absoluut niet zo dat ik het niet meer doe, maar met mannen erbij in ieder geval niet.”

Knightley, die getrouwd is met muzikant James Righton, maakt nog een uitzondering voor films over het moederschap en welke impact dat heeft op het vrouwenlichaam, maar dan wil ze die enkel inblikken “met een vrouw die dat begrijpt”. Ze erkent ook dat seksscènes soms een toegevoegde waarde bieden, maar dan moet de regisseur maar een beroep doen op een stand-in.

De Britse actrice, bekend van haar rollen in onder meer Pirates of the Caribbean en Love actually, zegt er gewoon “geen zin” meer in te hebben. “Dus jullie moeten maar iemand anders vragen, want ik ben te ijdel en dit lichaam heeft nu twee kinderen, dus ik ga niet meer naakt voor een groep mannen staan.”

Corrigeer