Kawhi Leonard stuwt Clippers naar zevende zege op een rij

Kawhi Leonard stuwt Clippers naar zevende zege op een rij

Foto: USA TODAY Sports

Los Angeles Clippers is in de Western Conference van de NBA weer naast koploper en stadsgenoot Los Angeles Lakers gekomen. De Clippers wonnen met 108-100 van Oklahoma City Thunder en boekten al hun zevende zege op rij.

Topschutter bij de Clippers was Kawhi Leonard met 34 punten. Hij tekende ook voor 9 rebounds en 8 assists. De Clippers en de Lakers staan nu samen en met 13 op 17 aan de leiding van de Western Conference.

Coach Tyronn Lue van de Clippers sprak van een hard bevochten zege. “Kawhi was gelukkig wel op dreef, vooral in de tweede helft. We hadden hem behoorlijk hard nodig om de leiding in de wedstrijd te behouden.”

De Griekse vedette Giannis “The Greek Freak” Antetokounmpo speelde weer een hoofdrol bij Milwaukee Bucks, dat met 129-115 won van Atlanta Hawks. Hij maakte 27 punten en passeerde de grens van 11.000 punten in zijn NBA-carrière. Hij plukte ook 14 rebounds en gaf 8 assists De Hawks misten wel hun topschutter Trae Young (rug) De Bucks staan met 10 op 16 tweede in de Eastern Conference. Philadelphia 76’ers staat op de eerste stek.

Verder maakte de NBA bekend dat het duel van woensdag tussen Memphis en Chicago wordt uitgesteld wegens coronaperikelen. De Grizzlies komen immers niet aan het vereiste minimum van acht spelers om de wedstrijd te spelen. Het is al het vijfde uitstel op rij voor het team uit Tennessee. In totaal werden nu al sinds de competitiestart op 22 december 21 NBA-matchen uitgesteld.

Corrigeer