Kevin Strijbos vervoegt Brent Van Doninck bij Yamaha

Kevin Strijbos vervoegt Brent Van Doninck bij Yamaha

Foto: BELGA

Kevin Strijbos zet zijn carrière in de MXGP voort. Na zijn heupoperatie eind september leek zijn toekomst in de koninginnenklasse van de motorcross aan een zijden draadje te hangen, maar het Yamaha-team van Gebben Van Venrooy bracht redding. Hij kan er aan de slag als derde rijder. De 35-jarige Kempenaar wordt bij Yamaha ploeggenoot van Brent Van Doninck.

Strijbos begint in 2021 zo aan een nieuw seizoen in de MXGP. Daarnaast neemt hij ook deel aan het Nederlands kampioenschap. 2020 was een horrorjaar voor Strijbos met in juli een operatie aan een hernia en eind september een ingreep aan de heup. Hij reed slechts twee Grote Prijzen.

“Ik ben heel tevreden dat er een akkoord is”, zei Strijbos in een eerste reactie. “Ik ben blij terug te keren op een Yamaha-motor (Strijbos reed in 2019 al een jaar voor de Japanse constructeur, red.). Ik heb vorig jaar kunnen zien dat de motoren van Gebben Van Venrooy zeer goed zijn.” Vorig jaar reed Strijbos zelf op een Suzuki.

De Kempenaar werd in 2006 en 2007 vicewereldkampioen. Hij won doorheen zijn carrière zes Grote Prijzen.

Bij het team van Gebben Van Venrooy wordt Strijbos ploegmaat van Brent Van Doninck en de Nederlander Calvin Vlaanderen.

Het MXGP-seizoen start op 3 april in Oman.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.