“Anderlecht had tegen Waasland-Beveren strafschop moeten krijgen”, vindt Referee Department

“Anderlecht had tegen Waasland-Beveren strafschop moeten krijgen”, vindt Referee Department

Foto: BELGA

RSC Anderlecht had vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren meteen na de rust een strafschop moeten krijgen voor handspel. De videoref greep onterecht niet in, zo meldde het Referee Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) maandag in zijn wekelijkse beoordeling van de scheidsrechters.

Bij een hoekschop in de 50e minuut kopte RSCA-verdediger Hannes Delcroix de bal naar doel. Michael Frey van Waasland-Beveren werkte in twee tijden weg, maar gebruikte daarbij de arm. “Hij springt naar de bal, maakt zich onnatuurlijk breder en raakt met een opzettelijke armbeweging de bal. Dat hoort bestraft te worden met een penalty”, zegt Frank De Bleeckere, woordvoerder van de scheidsrechters.

Ref Verboomen liet echter spelen en ook de aanwezige videoref kwam niet tussen. “Voor deze fase verwacht het Referee Department nochtans een VAR-interventie”, aldus De Bleeckere. RSCA beet zijn tanden uiteindelijk stuk op de Wase muur en kwam in het Astridpark niet verder dan een doelpuntenloos gelijkspel (0-0).

Corrigeer