Japan rekent nog steeds op 10.000 artsen en verplegers tijdens Spelen van Tokio, Florida is bereid Spelen over te nemen

Japan rekent nog steeds op 10.000 artsen en verplegers tijdens Spelen van Tokio, Florida is bereid Spelen over te nemen

Foto: AP

Ondanks de coronacrisis gaat de medische werving voor de Olympische Spelen van komende zomer in de Japanse hoofdstad Tokio gewoon door. De Japanse overheid wil 10.000 artsen en verplegers mobiliseren voor de Spelen, bevestigde olympisch minister Seiko Hashimoto.

Binnen de regering kwam er daarop kritiek, omdat de gezondheidszorg in Japan momenteel onder zware druk staat na de uitbraak van de derde coronagolf in het land. In Tokio en tien andere departementen werd daardoor reeds de noodtoestand afgekondigd.

Ondanks onheilspellende mediaberichten houden de Japanse regering en de organisatoren vol dat de Spelen komende zomer in Tokio kunnen doorgaan. Als dat niet het geval zou zijn, is de Amerikaanse staat Florida klaar om de Spelen te ontvangen, zo liet de plaatselijke overheid weten in een brief aan IOC-voorzitter Thomas Bach. “Er is nog tijd om een ploeg naar Florida te sturen om een eventuele verplaatsing van de Spelen naar de Sunshine State te bespreken”, schreef Jimmy Patronis, CFO bij de staat Florida. (belga)

Corrigeer