Verscherpte maatregelen op WK veldrijden: tweede (snel)test verplicht en eten op kamer, maar niet iedereen is blij met bubbels

Verscherpte maatregelen op WK veldrijden: tweede (snel)test verplicht en eten op kamer, maar niet iedereen is blij met bubbels

Foto: robin utrecht

Er is vanuit het kabinet van minister van Sport, Ben Weyts, groen licht gegeven voor de organisatie van het WK in Oostende. Maar met verscherpte maatregelen! Wat dat inhoudt? Op advies van de experten moet er een tweede test komen voor iedereen die op het WK aanwezig is, zowel teams, organisatiecomité, UCI als de media.

Met andere woorden: iedereen die een testresultaat heeft dat ouder is dan donderdag moet een tweede keer getest worden. Dat zal via een sneltest gebeuren op vrijdag, zaterdag en zondag. En dat wordt een heuse organisatorische klus waarvoor momenteel een schema in elkaar wordt gestoken. Al die testen zullen in Oostende plaatsvinden en houden rekening met trainingsuren en de datum van de eerste test.

Het staat vast dat de renners op hun hotelkamer zullen moeten eten en zich niet onder elkaar mogen mengen. De Belgen slapen bovendien vanaf donderdag per twee op de kamer.

Specifieke bubbels overboord?

Vooral met dat laatste is niet iedereen blij. De sinds de start van het seizoen gehanteerde rigoureuze aanpak van specifieke bubbels - iedere renner zijn eigen bubbel met vast personeel en één camper per renner - wordt bij deze overboord gegooid. Met Vermeersch/Merlier en Iserbyt/Vanthourenhout of Sweeck kunnen er slechts twee kamers bezet worden door renners uit dezelfde teambubbel. In de overige kamers worden bubbels gemengd, één renner slaapt vermoedelijk alleen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.