E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke dit jaar zonder publiek en VIP’s

E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke dit jaar zonder publiek en VIP’s

Zdenek Stybar, de laatste winnaar in Harelbeke. Foto: BELGA

Er komt na de afgelasting van vorig jaar dit wielerseizoen wel een E3 Harelbeke, of E3 Saxo Bank Classic. De organisatoren namen het besluit om op vrijdag 26 maart toch te organiseren, maar dit onder strikte coronamaatregelen. Dat wil zeggen zonder publiek en dus ook zonder 5.000 VIP’s.

“We kunnen niet blijven wachten. Wij gaan organiseren, althans als de overheid dat toelaat op 26 maart”, aldus pr-verantwoordelijke Jacques Coussens. “Dat zal wel gebeuren zonder publiek of zonder VIP’s. We nemen geen risico’s. De coronacijfers maken nog steeds een jojo-effect. Daarom is het raadzaam nu reeds de knoop door te hakken en dus het besluit te nemen om zonder toeschouwers te organiseren. Dat is een unicum in ons bestaan. Wij die van onze koers telkens een heus feest maakten, moeten het nu met een pak minder doen. Maar er was geen andere oplossing.”

Normaal gezien maken elk jaar 5.000 VIP’s hun opwachting in en rond Harelbeke. “Er komt wel een podium en ploegvoorstelling met een ceremonie na de koers. Alles zal coronaproof gebeuren. We willen er op 26 maart toch nog iets speciaals van maken, eigen aan het huis, maar daarover wil ik nu nog niet veel kwijt”, vervolgt Coussens. “Onze sponsors zijn ons, ook in deze omstandigheden, enorm genegen. Zonder hen zou het niet mogelijk zijn om te organiseren. Iedereen trekt aan dezelfde koord. Het is duidelijk dat het mekka van het wielrennen hier in Vlaanderen ligt. De banner van onze koers laten we los op 22 februari. Ook dat zal iets speciaals worden.”

De laatste winnaar van de E3 Harelbeke was de Tsjech Zdenek Stybar, die het in 2019 haalde voor Wout van Aert en Greg van Avermaet. Laatstgenoemde was in 2017 de laatste Belgische winnaar van deze WorldTour-koers. (belga)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.