Streamz-comedy ‘Mijn beste slechtste vriendin’ verwijst opvallend naar zaak-De Pauw

Ella-june Henrard. ©  streamz

Mijn beste slechtste vriendin, de nieuwe Vlaamse comedyreeks die op 1 februari van start gaat op Streamz, lijkt niet onopgemerkt te zullen passeren. In aflevering vijf zit een scène die opvallend naar de zaak De Pauw verwijst.

De scène gespeeld door actrices Maaike Cafmeyer (47) en Ella-June Henrard (27) duurt slechts enkele minuten, maar wat die laatste daarin zegt, lijkt in het begin bijna woordelijk op wat Bart De Pauw zei in het filmpje waarmee hij reageerde op de #MeToo-zaak rond zijn persoon. Beste fans, ik heb een heel belangrijke mededeling te doen, zo zegt Henrards personage Molly, die in een dronken bui enkele foute berichten twitterde. Een mededeling die ik niet graag doe, maar de huidige omstandigheden dwingen mij ertoe. Voor alle duidelijkheid, dit is geen grap...

Wat het allemaal nog een stuk merkwaardiger maakt, is dat de scène wordt gespeeld door Ella-June Henrard (27) en Maaike Cafmeyer (47), die slachtoffers zouden zijn van De Pauw. Volgens scenariste Ilse Beyers berust dat louter op toeval. In het weekblad Dag allemaal zegt ze de scène te hebben bedacht toen ze Louis Talpe in Tegen de sterren op een parodie zag maken van de Bart De Pauw-video. Volgens Beyers was er op dat moment nog geen enkele acteur voor de reeks gekozen. Ze zegt evenmin weet te hebben gehad van het feit dat Cafmeyer en Henrard bij de zaak betrokken waren.

Nog volgens Beyers zouden Cafmeyer noch Henrard een probleem hebben gehad met de scène. Henrard werd maandag niet bereid gevonden tot een reactie en ook Bart De Pauw wenste niet te reageren. (jdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen