Eindelijk! Armand Marchant scoort in het Oostenrijkse Schladming zijn eerste WB-punten van het seizoen

Eindelijk! Armand Marchant scoort in het Oostenrijkse Schladming zijn eerste WB-punten van het seizoen

Marchant in de sneeuw van Schladming Foto: REUTERS

Eindelijk! Na een seizoen met te vaak net niet is Armand Marchant er deze keer wel in geslaagd zijn eerste WB-punten van het seizoen te scoren. De Luikenaar skiede in het Oostenrijkse Schladming naar een bevrijdende 16de plaats. De zege ging naar de Oostenrijkse Marco Schwarz.

Moeilijke omstandigheden tijdens de avondlijke wedstrijd in het befaamde Oostenrijkse skigebied aan de voet van het Dachstein-gebergte. De sneeuw viel doorlopend met dikke vlokken uit de hemel en dat speelde tijdens de eerste manche in het voordeel van de hogere startnummers. Marchant, gestart met startnummer 33, kon profiteren van de iets betere omstandigheden om in de eerste manche uiteindelijk naar de 22ste plaats te skiën, meteen goed voor zijn eerste kwalificatie voor de tweede run. Weliswaar op meer dan twee seconden van reekswinnaar Feller maar dat kon de 23-jarige Belg vermoedelijk worst wezen.

Gedurfde tweede run

Ondanks het mindere seizoen weigerde Marchant in de tweede reeks voor zekerheid te kiezen. Vol gas maar opnieuw onder begeleiding van de sneeuw viel de Luikenaar de piste aan. Aan de finish moest hij enkel de Noorse kampioen Henrik Kristofferson voor zich dulden. Voorlopig toch! Uiteraard moesten nog 21 skiërs volgen waarvan een deel al even vanzelfsprekend beter zou doen dan Marchant. De Luikenaar finishte uiteindelijk op de 16de plaats, zijn tweede beste resultaat ooit. Nog niet zo goed als zijn vijfde plaats vorig jaar in Zagreb maar eindelijk een tweede manche en eindelijk opnieuw WB-punten, dat was wat Marchant nodig had. De volgende afspraak staat gepland in het Franse Chamonix waar komend weekend twee WB-slaloms op het programma staan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.