Lewis Hamilton: "Als ik niet naar Mercedes was gegaan dan had ik nog maar één F1-titel"

Lewis Hamilton: "Als ik niet naar Mercedes was gegaan dan had ik nog maar één F1-titel"

Lewis Hamilton viert zijn zevende F1-titel Foto: Daimler Media

Lewis Hamilton denkt dat hij vandaag nog steeds maar een wereldtitel zou hebben als hij destijds bij McLaren zou gebleven zijn en de sprong naar Mercedes niet had gewaagd.

Velen plaatsten daar toen vraagtekens bij maar de geschiedenis heeft ons geleerd dat de Brit de juiste keuze heeft gemaakt. In de podcast ‘Crowdstrike’ legt de ondertussen zevenvoudige wereldkampioen uit waarom hij in 2013 die stap richting het onbekende heeft gezet.

“Ik heb deel uitgemaakt van McLaren sinds mijn dertiende. Ze waren als het ware familie, ik was er veilig en ze zorgden ook heel goed voor me,” aldus Hamilton. “Maar volgens mij had McLaren al een geweldige geschiedenis, ze waren enorm succesvol, en ik voelde dat ik er niet noodzakelijk was om iets te helpen opbouwen.”

“Ze waren al een roemrijk team met zoveel succes. Ze hadden al de grootste trofeeënkast maar ik wou ergens heen waar ik kon meehelpen om iets op te bouwen. Toen ik bij dit team kwam stond er nog niet veel in de trofeeënkast. Ze timmerden nog aan de weg naar boven, ze waren aan het groeien en aan het bouwen.”

Achteraf bekeken moet hij ook wel toegeven dat er momenten van twijfel waren maar uiteindelijk wist hij toch dat hij de stap moest zetten.

“Er waren zeker momenten waarop ik dacht: ‘Jezus, ik weet niet wanneer ik terug zal winnen.’ Ik heb echt wel de voor- en nadelen moeten afwegen.”

“Senna zei vroeger: ‘als je niet meer voor een gat gaat dat er is, ben je geen racer meer.’ Ik denk dat als je geen risico's neemt dat je ter plaatse blijft trappelen.”

“Dus, ik had ook kunnen blijven maar als je het achteraf bekijkt zou ik er niet in geslaagd zijn om nog eens wereldkampioen te worden. Dan zou ik nu nog steeds na veertien jaar een enkelvoudige wereldkampioen zijn.”

Acht jaar later en zes wereldtitels verder is Hamilton uiteraard tevreden dat hij die sprong in het duister gewaagd heeft.

“Alles gebeurd op de een of andere manier met een reden. Ik ben echt dankbaar dat ik die stap gezet heb, die sprong in het duister. Het is dankzij mensen als Niki (Lauda), moge zijn ziel rusten, Ross (Brawn) en Mercedes om in mij te geloven.”

Meer F1-nieuws:

  • - Onthuld: Zijn dit de redenen voor uitblijven nieuw contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes?
  • - “Lewis Hamilton wil tien procent van de tv-inkomsten van Mercedes”
  • - “Formule 1 in gesprek met verschillende automerken over mogelijke deelname”
  • - VIDEO: Aston Martin deelt simpele maar geniale video met Sebastian Vettel in de hoofdrol
  • - Opnieuw test topfiguur uit de F1 positief op het coronavirus: wat is er aan de hand?
  • Corrigeer

    Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.