Al 100.000 euro ingezameld voor winkelier nadat relschoppers haar winkel vernielden

Al 100.000 euro ingezameld voor winkelier nadat relschoppers haar winkel vernielden

Maaike Neufeglise in haar vernielde winkel.

De crowdfunding-actie die werd opgezet voor de eigenaars van een winkel die volledig gesloopt werd door relschoppers in Nederland, heeft al 100.000 euro opgeleverd.

Onderneemster Maaike Neufeglise was te gast in de RTL-talkshow Jinek nadat haar winkel in het centrum van Den Bosch maandagavond tijdens de rellen binnen een paar minuten volledig werd gesloopt. In Jinek vertelde Neufeglise dat zij hartverwarmende reacties heeft ontvangen van mensen die haar aanboden te helpen met opruimen, die eten kwamen brengen of die telefoontjes pleegden en berichtjes met steunbetuigingen stuurden. Ook kreeg zij een telefoontje van premier Mark Rutte. “Het was een heel fijn gesprek”, stelde ze. Juist omdat het zo’n fijn gesprek was, wilde ze niet delen welke details zij met de premier had besproken.

LEES OOK. De winkel van Maaike werd tijdens de rellen in Den Bosch kort en klein geslagen: “Dit is gewoon terreur”

De forensische dienst van de politie is dinsdagmiddag urenlang bezig geweest met het veiligstellen van DNA-sporen van de overvallers. Neufeglise deed namens alle ondernemers van Nederland een oproep aan de relschoppers om te stoppen: “Dit leidt tot niets, deze boodschap komt niet over. Je richt alleen maar schade aan.”

Corrigeer

MEER NIEUWS