Waanzinnige beelden: na dunk begeeft metershoge basketbalring het en verplettert ei zo na vluchtende spelers

Shaquille O’Neal was zo’n fysiek monster dat hij tijdens zijn carrière zowel het glas van een basketbalring in duizend stukken brak als een volledige ring naar beneden haalde in de NBA. Maar wat Keshawn Murphy deze week deed, tart alle verbeelding.

De jonge Amerikaanse basketter speelde zich dit seizoen in de kijker bij het team van Ramsay High School (uit Birmingham). Hij werd daardoor ook gerekruteerd door de University Mississippi State, waar hij dankzij een basketbalbeurs zijn droom om ooit in de NBA te spelen kan najagen.

Murphy haalde deze week zowat alle highlights toen hij met een dunk de volledige ring naar beneden haalde en enkele van zijn ploegmaats/tegenstanders maar net het gevaarte konden ontwijken.

De wedstrijd van Ramsay tegen het basketbalteam van Carver High School werd om nogal logische redenen stilgelegd wegens een “goal malfunction”. Donderdagnacht wordt de partij hervat.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.